Verblijven in het mooie Domburg of omgeving

onze keuze aan goede accommodaties

Domburg heeft een lange geschiedenis als badplaats maar ook als kunstenaarskolonie. Een gezonde lucht met een bijzonder licht trekt als sinds jaar en dag mensen naar deze plek.

Domburg heeft ook een lange kuurtraditie. Er zijn zelfs resten van thermen en een badhuis met warm- en koudwaterbaden uit de Romeinse tijd gevonden. De geschiedenis van Domburg als badplaats begint in 1834. Badgasten komen voor hun ontspanning maar ook om te profiteren van de schone zeelucht en de heilzame kracht van het zeewater.

Domburg en Cadzand-Bad zijn de enige Nederlandse badplaatsen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van het Europäischen Heilbäderverband voor Thalassotherapie. De ligging aan zee is gezond voor lichaam en geest. Het predikaat ‘heilzaam’ krijgt een badplaats alleen als de heilzame werking van zeewater, het klimaat, de bodemproducten en de ligging is onderzocht en als heilzaam is verklaard.

In het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste. Er ontstond een kunstenaarskolonie rondom deze kunstenaars.

Zij woonden en werkten in Domburg en lieten zich inspireren door het unieke Zeeuwse licht. Hun erfenis leeft nog in Domburg. Wil je zien waar de beroemde werken van de kunstenaars werden gemaakt? Ga dan mee met de ‘In het licht van Toorop en Mondriaan’ wandeling.

Het museum Marie Tak van Poortvliet heeft thematentoonstellingen, rond de kunstenaars die Domburg begin 20e eeuw aandeden. Ook nu trekt Domburg nog veel kunstenaars. Elk jaar rond Pinksteren werken zo’n veertig à vijftig kunstenaars in Domburg tijdens de Schildersweek.

Domburg grenst direct aan de Manteling, een uniek bos met statige buitenplaatsen en schitterende tuinen. Het is een van de weinige eikenbossen direct aan zee. De bomen hebben door de zeewind typische grillige vormen gekregen. Het is dan ook een beschermd natuurgebied waarin zich veel damherten en reeën bevinden.

Het strand is een grote trekker van Domburg. Het biedt rust maar ook ruimte. Geniet van het gevoel van rust, ruimte en ontspanning tijdens je verblijf aan zee. Op de achtergrond het geruis van de zee.

Het strand is een grote trekker van Domburg. Het biedt rust en ruimte. Het geruis van de branding geeft ontspanning en inspiratie.
Voor een diversiteit aan verblijfsaccomodatie kunnen wij je voorzien van geschikte adressen welke wij je op verzoek kunnen toezenden. Mail naar info@hetzeeuwselicht.nl

Inschrijven voor de Twee- of Driedaagse Masterclasses 2020

en onderga de heerlijke beleving van Zon, Zee, Zout, Lucht en Licht.
0