Kunstschilders

Jo Dumon Tak (1963)

geboren te Rotterdam, volgde begin jaren tachtig de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Sinds 2010 is hij bekend als schilder en artistiek leider van Panorama Walcheren.

Als autonoom beeldend kunstenaar schildert en tekent hij in zijn directe omgeving naar waarneming: landschappen, stillevens, portretten; deze aanpak geeft zijn werk een sterk autobiografisch karakter.

De opdracht om Panorama Walcheren te schilderen is weliswaar een ander hoofdstuk, maar sluit daar wel op aan; zowel in onderwerp als in zijn kenmerkende stijl. Walcheren biedt een eindeloze hoeveelheid onderwerpen die plein air dan wel in zijn atelier vastgelegd worden. Het Panaroma is een voorbeeld van zijn gigantisch gevoel voor compositie, creativiteit en techniek. Door dit megaproject te trekken heeft hij een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Markante plekken van Walcheren zijn met een losse toets geschilderd en zo weet hij het 2-dimensionale van het doek te overstijgen en het licht te vangen. Zijn permanente expositie is te bezichtigen in het Panorama van Walcheren te Vlissingen.

Hans Versfelt (1968)

Geboren in Breda, ontwikkeld zich in hoog tempo tot een bekend virtuoos schilder van het Hollandse licht (zoals dat overigens nergens mooier is dan in Zeeland) en is nationaal een zeer gewaardeerd hedendaagse impressionist met inmiddels een gigantische oeuvre.

Hans Versfelt is één van de weinige schilders die ter plekke zijn onderwerpen in levende lijve schildert. Overal kun je Hans tegenkomen, gewapend met verf, doek en kwasten.

Hij geniet volop van de verschillen die kunnen optreden in het weer, de omstandigheden die mensen doen bewegen en hem uitdagen ze op precies het juiste moment op het doek vast te leggen.

Kenmerkend voor zijn eigen stijl is dat hij tijdens het schilderen probeert zijn onderwerp te zien en te combineren als gekleurde vlakken en vormen die licht vangen. Galerieën zijn Kunstzaal van Heijningen Den Haag, Galerie Anneé Haarlem, Galerie Bonnard Nuenen. Musea: Haags Historisch Museum, Stedelijk Museum Kampen, Katwijks museum en Pan Amsterdam.

Robert Vorstman (1975)

Geboren in Amsterdam, is autodidact en schilder pur sang en een bekend hedendaags impressionist.

Hij schildert veel naar de natuur en plein air. Hij is op zoek naar een verrassend gezichtspunt in het alledaagse waarin de simpele schoonheid ligt. Trefzeker weet hij alles wat hij ziet met een impressionistische/figuratieve toets vast te

leggen waarbij hij zich beperkt tot de essentie van het onderwerp.

Robert Vorstman exposeert onder andere bij galerie Mokum in Amsterdam, bij galerie De Vis in Harlingen, Kunstzaal van Heijningen in Den Haag en groepsexposities bij het Drents museum in Assen, Museum Henriette Polak in Zutphen, het Kröller Muller Museum in Otterlo en het Zuiderzee Museum in Enkhuizen.

Al jaren is zijn werk te zien op verschillende kunstbeurzen zoals bijvoorbeeld de Pan Amsterdam.

Inschrijven voor de Twee- of Driedaagse Masterclasses 2020

en onderga de heerlijke beleving van Zon, Zee, Zout, Lucht en Licht.

Het programma van 2020 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

Stuur een bericht
0