Deelnemers aan het woord

Na een aantal jaren geen kwast meer in mijn handen gehad te hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me opgegeven voor twee dagen schilderen op het strand van Domburg. Geen minuut spijt van gehad.. wat heb ik genoten!! Van de locatie, de cursisten, de professionele en gezellige begeleiding, zelfs het weer zat mee.
Echt een aanrader, maar dan de driedaagse cursus!! Twee dagen net te kort ?
Vriendelijke groet

Anna 25/26 juni 2020

Wat een bijzondere en leuke week!
Ik ben heel blij dat ik hier aan deel heb genomen. Buiten schilderen met olieverf was voor mij een nieuwe ervaring, en ik heb veel geleerd. En daardoor heb ik nu nog meer plezier in het schilderen. De schilder Hans Versfelt neemt je letterlijk mee in zijn manier van schilderen: hoe hij werkt in zijn aanpak, opbouw, compositie, verfgebruik en in hoe hij kijkt, wat hij ziet en dit vertaalt naar zijn doeken. Op een prettige manier geeft Hans uitleg en persoonlijke adviezen. Hij vertelt en laat je zien hoe hij zelf werkt. De sfeer is gezellig en de besluiten over de locaties en dergelijke worden in overleg genomen. Ik ga nu vaker naar buiten om te schetsen of te schilderen en heb deze werkwijze nu als uitganspunt van alles wat ik schilder.

Groet Corrie Marijnissen 8/9/10 augustus

Het Zeeuwse Licht, het mooiste aan de kust van Domburg, vond Mondriaan al en ik ook. Zeker na de masterclass op het strand met Hans Versfelt was ik opnieuw onder de indruk van de schittering op het water, de lucht, de duinen, het strand,de zee. Die vergezichten comprimeren op je doekje is bijna absurd. Toch legde Hans geduldig en enthousiast uit welke kleine stappen je zet, welke lijnen, welke vlakken, welke kleuren en zie bij ieder een verrassend en mooi resultaat. En zo bijzonder dat elk doek anders uitvalt terwijl we toch allemaal hetzelfde schilderden. Ook dat was heel leerzaam. De nabespreking viel bij onze groep soms in het water, dat was jammer. En de groep was m.i. wat te groot: juist de persoonlijke begeleiding was zo prettig en helpend. Graag tot volgend jaar

Hilde Kluijtmans 24/25/26 juni 2020

Hierbij mijn ervaring,
Deze twee dagen heb ik als ontzettend inspirerend ervaren. Een fijne leermeester Hans Versfelt en een leuke groep. De organisatie zat goed in elkaar met een heerlijke lunch. Ondanks de harde wind was het fijn schilderen, soms uit de wind bij de strandhuisjes, maar ook in de volle wind aan de zee. Met zand gevulde zakjes hielden de ezels overeind. Ik vond het vooral erg prettig dat Hans eerst een voorbeeld-schilderij maakte, zodat je wist wat ongeveer de bedoeling was en waar je op moest letten. Ook de nabespreking op het eind van de dag vond ik fijn en leerzaam.
Met groet,

Cocky Wattel 17/18 september 2020

In september heb ik meegedaan aan een 3 daagse masterclass van “het Zeeuwse licht”, onder leiding van Hans Versfelt. Een hele nieuwe ervaring, want ik had nog nooit op een strand geschilderd, laat staan met wind en een wankele ezel en , daar kan je niet om heen, met zand. Hans maakte ieder dagdeel een demo en dat vond ik bijzonder inspirerend. Leuke groep, mooi weer , hulpvaardigheid van Henk, lekkere lunch en een drankje als besluit van de dag. Top dagen

9/10/11 september 2020

Met veel plezier denk ik terug aan de twee daagse cursus olv Hans Versfelt. Heel spannend om zo op het strand te schilderen in weer en wind. Het idee dat het “eng” zou zijn om publiekelijk te schilderen was onnodig. Je gaat zo op in het werk dat je helemaal niet merkt dat er mensen komen kijken.
Druk bezig met in korte tijd een schilderij te produceren: twee op een dag, wie had dat gedacht. En nog tevreden over het eindresultaat ook. De cursus is prima verzorgd, zowel professioneel als de organisatie en catering. Tip: de benodigde hoeveelheden verf zoals aangegeven in de lesbrief zijn wel erg ruim genomen.
Kom heel graag weer.

3/4 september 2020

Het was een mooie eerste ervaring om “en plein air” de workshop te doen. Fijn, dat na de opgave , je uitbereide info ontvangt van het programma en o.a een materialen lijst.
Goed verzorgd , de keuze om ook een ezel te huren, erg prettig ! Ook de lunch en de versnaperingen waren prima . Het was mijn eerste ervaring en het sfeertje in de groep was prima. De demo van Hans Versfelt was goed te volgen en vooral leerzaam ! Fijn hoe iedereen op weg werd geholpen met tips en hulp .Het weer was perfect, zelfs nog een duik in de zee genomen in de lunchpauze. Zeer verfrissend! Na elke dag was er een kleine evaluatie van onze schilderwerk , van en door de groep met Hans en Henk.
De 2 dagen schilderen (op het strand en in de duinen,) vlogen voorbij.
Volgend jaar ga ik zeker weer. Top!

Els Mellema 1/2 september 2020

Ik zocht een creatieve uitdaging in mijn nieuwe woonomgeving. Na jaren tekenen en schilderen durfde ik wel ‘out in the open’ schildercursus te volgen op het mooie strand van Domburg. Met de gedrevenheid en het enthousiasme van Henk en docent Hans kreeg ik al snel de smaak te pakken. Ik ging zo op in het schilderen dat ik niet eens zo erg in de gaten had dat het warm en druk werd op het strand en dat er wat ‘publiek’ bleef staan. De aanwijzingen waren fijn, ik heb echt veel geleerd. Buiten schilderen is wel even wennen, veel sjouwen met de spullen en waar laat je het natte doek. Twee fantastische dagen, ik kom zeker nog een keer terug.

Karin Heeren 15/16 september 2020

Het was voor mij de eerste keer, ging er dus blanco naar toe.
Het was echt een feestje: zeer goede docent; bijzonder leerzaam; leuke groep; goede verzorging; goede communicatie!
Voor herhaling vatbaar! Alleen jammer dat expositie niet doorging.

Antoinette 20/21 augustus 2020

Terugkijkend op de masterclass kan ik alleen maar zeggen dat het super leuk en zeker leerzaam was!
Het tempo bleef er goed in, ondanks het wisselende weer. 1 dag zon resulteerde in een zonnig gezellig familie strandtafereel. Dag 2 was er veel wind en daardoor wilde prachtige schuimende golven! Dag 3 een portret van een schipper.
Robert gaf praktische tips op elk niveau! !
Een aanrader dus. Met vriendelijke groet,

Fien Peeters 3/4/5 juni 2020

algemeen
heb er erg van genoten, zou het iedereen aanraden.

Tips

  • Avond ervoor bijeenkomst regelen zodat cursisten elkaar leren kennen.
  • Groepsapp ruim voorafgaand aan workshop aanmaken, dan kan eventueel samen reizen geregeld worden.

Tops

  • Organisator goed tijd bereikbaar, ook maanden voorafgaand aan workshop
  • positieve houding organisator
  • duidelijke voorbereidende instructie/materialenlijst
  • kunstenaar legde goed uit, gaf voorbeelden. kunstenaar vroeg ook steeds ‘vind je het goed als ik op jouw schilderij duidelijk maak?

15/16 september 2020

Afgelopen augustus 2 daagse workshop gehad op het strand van Domburg. Zonder enige ervaring heb ik 2 mooie en leerzame dagen gehad. Zeer veel geleerd en wat ook zo bijzonder is, je kijkt nu heel anders naar de lucht en de wolken en je ziet zo veel meer nu! Ik ben met 4 mooie doeken naar huis gegaan en ik wil zeker verder met deze ervaring.
Prima geregeld, zeer gemotiveerd zijn de mannen die het organiseren. Gewoon TOP!

Elienne Kik 20/21 augustus 2020

De zee zien, de wind voelen, het beroemde Zeeuwse licht ervaren: waar kan je dat beter doen dan in Domburg?
Wat is er leuker dan met een groep medecursisten te sjouwen over het strand met een ezel, een zware tas met verf en een palet? Precies: onder de bezielende leiding van een master de schoonheid van de omgeving te schilderen, terwijl de meeuwen krijsen, de golven breken en het warme zand op je palet waait. En al is het resultaat dan niet zo mooi als wat Mondriaan, Toorop of Hans Verstelt maakten, alleen al de heerlijke lunch en de gezellige borrel van Henk maken dat je voldaan naar huis gaat

24/25/26 juni 2020

1 van de dingen op mijn Bucketlist was: de zee aan zee schilderen. Door de perfekt georganiseerde masterclass door Henk en vakkundig uitgevoerde begeleiding van Hans kan ik deze wens van mijn lijstje afvinken! Wat heb ik genoten van op het strand schilderen, de zon op je bol, voeten in het zand, gezellige lunch en leuke gesprekken met andere deelnemers. En van het resultaat. Twijfel niet geef je op, je gaat hier zo van genieten !! Alvast veel plezier ???. Groetjes,

Vincy 8/9/10 juli 2020

Ik denk nog met veel plezier terug aan de dagen in Domburg. Heel inspirerend om buiten aan de gang te gaan. Heel goed georganiseerd.

18/19 augustus 2020

Hallo allemaal, is iedereen goed thuisgekomen gisteravond? Heel hartelijk dank voor alle prachtige foto’s, jullie inspirerend gezelschap, de fijne professionele begeleiding van Hans en de verwennerijen van Henk. Kortom, het was een fantastische, intensieve ervaring. Veel lieve groeten voor iedereen,

Marnel Pronk 3/4 september 2020

Leuke schildercursus!

Heb genoten van deze leuke schildercursus aan de Zeeuwse kust. Er was een gemoedelijke sfeer, maar er werd ook hard gewerkt. Heb er veel geleerd, maar vooral ook veel plezier gehad en volop genoten. Aanrader dus!

14/15/16 augustus 2019

Een fijne ervaring impressionistisch schilderen te leren. In de natuur, door weer en wind in rap tempo, met een hoop gezelligheid! Een ervaring om nooit te vergeten, wel wat aan de prijs…

5/6/7 juni 2019

Ondanks dat ik de enige man onder de cursisten was, heb ik geconcentreerd heerlijk kunnen schilderen aan het strand en in de duinen. Heerlijke ervaring zo buiten schilderen, het prachtige weer speelde zeker mee. Het schilderen van twee figuren in een strandstoel was niet helemaal mijn ding.

Reginald 22/23/24 mei 2019

De Masterclasses waren in een woord GEWELDIG!!! In een ontspannen sfeer veel geleerd.
Tot volgend jaar!!!

Antoinette Bakker 19/20/21 juni 2019

Het Zeeuwse licht verrast iedere keer weer! De ene keer lieflijk, de andere keer dreigende wolkenluchten of snoeiharde wind! Maar onder de bezielende leiding van Adriaan van Bokhoven, is ieder schildermoment een avontuurlijke reis, ongeacht de omstandigheden. De dagen vliegen voorbij , slechts onderbroken door de heerlijke lunch die Henk en zijn vrouw zorgvuldig hebben bereid. Kortom het was leuk, lekker en ook leerzaam maar bovendien ook heel gezellig met de overige deelnemers.

Denise Visser 5/6/7 juni 2019

De cursus was op alle fronten goed georganiseerd: goede communicatie voorafgaand aan de cursus, er kwamen leuke onderwerpen aan bod, er was een goede vervangingslocatie bij slecht weer, lekkere lunches, en gezellige borrels na afloop van de dag. De docenten hebben duidelijk hart voor de zaak, en proberen het eenieder naar de zin te maken. Ik heb genoten!

Gwenny 19/20/21 juni 2019

Van 14-16 augustus 2019 heb ik de schildercursus gevolgd bij Adriaan van Bokhoven en Henk van den Boogaard. Ik vond het super. Omdat ik van Adriaan persoonlijke aandacht kreeg en goeie feedback waar ik verder mee kwam. De groepsgrootte was goed en ik leerde ook weer van de anderen.

Adriaan legt het duidelijk uit en brengt zijn lessen en feedback met humor. Zo zorgt hij voor een goede sfeer. Henk is de organisator die het goed regelde en snel en adequaat communiceert.

Ik vond het top, een aanrader en wil volgend jaar weer mee doen.

Hannah 5/6/7 juni 2019

Drie dagen niet hoeven te bedenken wat je gaat doen! Je hoofd leeg maken en laten uitwaaien. En vooral schilderen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. We boften, we hadden fantastisch weer, dus steeds op en rond het strand. Geen idee hoe dat gaat met regen of kou!

Wij vonden de cursus vooral inspirerend, juist door de wijze waarop Adriaan de instructies gaf door middel van het geven van de voorbeelden. Daarbij de organisatie door Henk ( en Suze), prima!! We zouden in principe graag volgend jaar terugkomen, maar zijn benieuwd hoe jullie op “recidivisten” inspelen.

Hanneke en Peter 28/29/30 augustus 2019

Na een mooie en kwalitatieve introductie me lekker geïnstalleerd dicht bij de branding om met gouache de golfen te pakken. Bijna klaar en dan valt er een stortbui op me neer. De kleuren wijken en druppelen naar beneden, moet er inwendig enorm om lachen. Het Zeeuwse licht verbleekt, maar onze voortreffelijke leiding zorgt snel voor een mooi droog atelier om er verder te werken.

Freek ten Herkel 23/24/25 september 2019

Ik heb maar liefst twee keer meegedaan aan de masterclass.

De eerste keer omdat ik graag aan zee wilde schilderen met een groep en het fijn vind om tips en tricks te krijgen. De tweede keer omdat het heel goed bevallen is, het een mooie locatie is en ik er graag nog een keer aan mee wilde doen. Ik was er in het voor- en najaar dus op het strand was het niet al te druk. De aanwijzingen van Adriaan waren super en lieten iedereen in zijn of haar waarde.

Het heeft me inspiratie gegeven om weer met bepaalde materialen te gaan werken en op een bepaalde manier. Het snelle werken behoed je voor priegelen. Acryl is prima maar met een rietpen werken is ook fantastisch.
Wij boften met het weer maar wind en een beetje improviseren hoort bij buiten werken. Tip is een binnen locatie te vinden al snap ik dat dat niet zo makkelijk is. Ook een gezamenlijke plek om te overnachten maakt dit stukje makkelijker al zal ook dit lastig zijn.

Wij zaten op een camping en dit is zeer goed te doen. Ik verbaas me dat dat niet meer mensen dat doen.
Met de lunch werden we verwend en dit stuk zorgde voor gezelligheid. Ook het hebben van de mogelijkheid om te exposeren in Museum Marie Tak Poortvliet vond ik erg leuk en heb er zelfs werk verkocht.

Marleen Vinke 8/9/10 mei en 18/19/20 september 2019

Het programma van 2020 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

Stuur een bericht
0