Ervaringen van deelnemers

Een masterclass voor gevorderden volgen bij het Zeeuws licht was voor mij heel leerrijk. Durf en snelheid ontwikkelen, kleuren-en materiaalkennis, perspectief, het kwam allemaal aan bod. Mooie settings, al schilder ik het liefst op het strand. Heerlijk ook om op niveau les te krijgen van een échte kunstenaar. Demo’s geven je inspiratie en inzicht. Met heel veel nieuwe bagage naar huis gegaan. Ik kom heel graag terug!!

Annemie Vanhees / 26 en 27 augustus 2021

Dit jaar heb ik weer deelgenomen aan de Masterclass “Het Zeeuwse Licht”. Ondanks de bizarre weersomstandigheden (nu al voor de tweede keer !!!) heb ik het weer reuze naar mijn zin gehad en was het een bijzondere beleving. De schilderijtjes zijn door het weer iets minder vrolijk geworden en zand op je schilderij, ja, daar ontkom je niet aan! Het bevlogen enthousiasme van Hans en de zorgzaamheid van Henk maken het tot een waar feest.
Volgend jaar hoop ik op beter weer, echter dat is geen reden om me niet aan te melden.

Antoinette / 26 en 27 augustus 2021

Ik heb enorm genoten van deze masterclass van Hans Versfelt. Ik kreeg dit cadeau van onze kinderen ter ere van mijn 70e verjaardag. Het enige wat ik lastig vond was het gepolder door het mulle zand. Maar er waren veel handen die mij geholpen hebben. Ik vind het echt een aanrader!
Nogmaals dank voor hele mooie dagen! Hartelijke groet

Ineke Haarhuis-Oostvogel / 9 en 10 september 2021

Na opgave voor een van de masterclasses, was de communicatie erg duidelijk. Het was mij duidelijk wat er wel en niet aanwezig was en de tips die de dagen makkelijker/ prettiger zouden maken.
De catering was erg goed deze dagen.
De groepsgrote was precies groot genoeg.
Dag opbouw vond ik erg prettig, eerst een voorbeeld en dan zelf aan de slag
Ik was bij Hans en heb zijn manier van ( lesgeven ) als prettig ervaren.
De begeleiding door jou Henk was ook top. Alles was keurig geregeld en je was een gezellige aanvulling.
Ik heb twee top dagen gehad en denk er over na om volgend jaar weer in te schrijven omdat ik nu op water basis geverfd hebt en het dan met olie verf wil proberen.

Peter Raaijmakers / 9 en 10 september 2021

De aanloop naar de masterclass zorgde voor wat hoofdbrekens.
Wat was het handigste om te vervoeren wat betreft tafel, stoel en verfattributen.
Eenmaal in Domburg een gezellige ontvangst. Het weer was ook geweldig en de groep gezellig. De docente gaf duidelijke aanwijzingen waar je ook later iets aan hebt.
De tweede dag was het weer slecht maar de stemming zat er goed in. We zijn in het gezellige Middelburg neergestreken. Hier onder een overkapping geleerd hoe je een goede schets kunt maken. Maar vooral het aanbrengen van schaduwen. Al met al gezellig en leerzaam.

Tilly / 28 en 29 september 2021

In een drang om eens plein-air te leren schilderen heb ik mij opgegeven voor de masterclass. En heb daar geen moment spijt van gehad. Het buiten schilderen is zó anders dan binnen schilderen. De sfeer van de omgeving; de kleuren; het weer; en zeker de veranderlijkheid gedurende elke minuut. Een ontzettende uitdaging. Maar bovenal genieten! Je bent veel meer één met je omgeving.
Henk zorgde voor humor en organiseert alles rondom het schilderen. Ik vond het echt een pré dat hij er bij was. Hans is zeer hartelijk, bescheiden, doet het schilderen voor waar nodig en je merkt dat hij je graag verder wil helpen. Dat vind ik zeer waardevol bij een leerkracht. Ik vind de twee mannen een geslaagde combinatie.
-Een kleine tip; een kort voorstelrondje voor de start.
-Een praktische tip; een houten doekendrager van de schilderswinkels werkt zeer onhandig. Zonde van het geld!

Sanne Bavelaar / 23 en 24 september 2021

Graag kijk ik nog even terug naar die mooie 3 daagse masterclass op het strand van Domburg:
Heerlijke dagen waarin ik veel geleerd heb. Plenair schilderen was nieuw voor mij, maar oh wat een ervaring! Een geweldige docent, een prettig gezelschap van medecursisten, prachtig weer en dat alles omlijst met goede zorg voor koffie, thee en lunch. Het was in ėėn woord GEWELDIG. Alie

Alie / 1,2 en 3 september 2021

Het waren intensieve schilderdagen. Door de uitstekende begeleiding van Hans Versvelt kom je tot mooie olieverfschetsen aan zee. Hij begint met een korte demonstratie, hoe je het beste je opzet kunt maken en snel kunt werken. Ook wel een gevecht tegen de elementen van wind, licht, eb vloed, beweging. Ieder dagdeel word er een andere lokatie gekozen. Doordat we heerlijk verwent werden met koffie, thee lunch etc kon je je fijn concentreren op het schilderen. Een zeer leerzame ervaring.

Geke Steenmetz / 24 en 25 augustus 2021

Ik heb enorm genoten van de 3-daagse workshop o.l.v. Hans Versfelt. Hij maakt natuurlijk prachtige schilderijen maar was ook een gedreven en enthousiasmerend docent. Ik heb veel geleerd.
Uiteraard heeft de groep waar ik in zat geluk gehad met het mooie weer, maar ook samen was de sfeer erg gezellig, mede door de goede voorbereiding en het gezelschap van Henk!
Ook humor! Dat Hans gewoon aan een Duitse dame vroeg of we haar (pontificaal) mochten schilderen en of ze zo vriendelijk wilde zijn wat dichterbij te komen liggen, hetgeen ze bereid was te doen.
Ook geleerd hoe we ons moesten aanpassen van wat je ging schilderen als de setting steeds veranderd. Ik heb al veel workshops gevolgd, maar deze krijgt van mij een 10!

Marian / 2, 3 en 4 juni 2021

Ik heb in 2021 deelgenomen aan de tweedaagse masterclass van Het Zeeuwse licht door Hans Versfelt
Voor mij een bijzondere ervaring, Veel geleerd over het “los” schilderen.
Erg inspirerend om de hele dag bezig te zijn met kijken en om het spannend op het doek vast te leggen
De kennis hierover wordt goed uitgelegd en toegelicht door Hans.
Leuke onderlinge sfeer, het gezamenlijk schilderen verbindt!
Twee mooie dagen voor lichaam en geest!

6 en 7 juli 2021

De reviews op de website geven precies ook mijn ervaringen met de Masterclass olv Hans Versfelt weer. Wat moet ik hier nog aan toevoegen. De gedreven uitleg van Hans en de heerlijke versnaperingen van Henk waren de perfecte toevoeging van mijn ervaring ” strand schilderen” in Domburg. Er was één nadeel: het weer was zó perfect dat er geen wolk of golf te zien was….maar dat gaf weer wel de mogelijkheid om mensen op het strand te leren schilderen.
Kortom, 2 heerlijke lange leerzame dagen met 6 schilderijtjes als resultaat.

Yozay / 21 en 22 september 2021

Heerlijke twee daagse Masterclass gehad in Domburg onder de deskundige leiding van onze docente Andrea Cook en Henk als supervisor.
Ontzettend leerzaam in een gezellige ambiance van het schilderen en plein air.
Zelfs het moeten uitwijken naar Domburg, vanwege regen en koude maakte helemaal niks uit.
Veel geleerd en genoten van het licht!
Lunch was prima verzorgd en de borrel aan het eind van de dag gezellig
Zeker voor herhaling vatbaar in 2022!

Els Bakker-Janus / 28 en 29 september 2021

Ik heb genoten van het schilderen, de omgeving, de lunch, de mensen om ons heen en de kunstenaar die ons super tips gaf zonder onze eigen stijl te laten hebben. De dagen waren goed ingedeeld en erg leuk om op verschillende plekken te schilderen per dag. Zeker voor herhaling vatbaar!

Christie / 30 juni, 1, 2 juli

Twee hele mooie leerzame dagen gehad! De demo van de kunstenaar en de goede begeleiding tijdens het schilderen werkten inspirerend. Verder zijn we op de dag goed verzorgd! Ik vond het een feestje!

24 en 25 augustus 2021

Zeer aan te raden plein-air lessen, voornamelijk door de heldere uitleg, èn zinvolle demo’s van Hans.
De flexibele, behulpzame, gezellige begeleiding was een extra pluspunt!
De materiaallijst mag wel minder v.w.b. hoeveelheid verf. Moe, maar erg voldaan terug naar huis gegaan!

Tot zover Henk, ik doe graag nog ns mee, dus tot ziens!
Dominique Coenen

Dominique Coenen / 24 en 25 augustus 2021

Uitstekend georganiseerde masterclass op artistieke locatie, met perfecte leskwaliteit. Ook al lukte het mij misschien niet om op de lesdagen het geleerde meteen in de praktijk te brengen, ik heb er zóveel van opgestoken! En nog eens heerlijke dagen gehad. Veel dank!

8 en 9 juni 2021

Ik schilder vaak en-plein-air aan zee, maar ik had behoefte aan nieuwe impulsen en aanwijzingen om mijn schilderijen sterker te maken. Het is een gok als je je ergens voor aanmeldt of je wel krijgt wat je hoopt te krijgen om je verder te kunnen ontwikkelen. Mijn twijfel bleek onterecht. Ik heb ontzettend veel geleerd van Hans Versfelt. Hij is een bevlogen kunstenaar en docent. Er zijn veel kunstenaars die goed schilderen maar geen les kunnen geven. En er zijn kunstenaars die goed les geven, maar zelf niet zo boeiend schilderen. Hans schildert fabuleus en kan ook nog erg goed les geven. De sfeer was fijn, er werd hard gewerkt door iedereen en vooral door de docent. Hij gaf iedereen uitvoerig aandacht, wist op elk niveau in te spelen en iedere cursist een goed gevoel te geven. Het was ideaal dat Henk er de hele dag bij was om alles te coördineren, ondersteuning te geven bij praktische probleempjes en daarmee de docent vrij te houden van allerlei regelwerk. Daarnaast is de catering subliem en voel je je echt verwend. Het waren topdagen!
Arienne Molenaar, Zoutelande

Arienne / 2, 3, 4 juni 2021

Een geweldige tweedaagse workshop gehad in Domburg. Hans Versfelt was de docent. Ik had speciaal voor hem gekozen, omdat ik zijn werken stuk voor stuk prachtig vind. De cursus overtrof mijn verwachtingen, maar alles zat dan ook mee: Hans zelf, begeleider Henk, een hele leuke groep en formidabel weer, wat het oog nog mogelijk maakte tijdens lunchtijd en na de workshop een verfrissende duik te nemen. Ik durf eigenlijk niet op herhaling, want beter dan dit was gaat het niet worden! Hans doceert bijzonder prettig en de verzorging was uit de kunst!

Michaela / 7, 8 september 2021

Een geweldige tweedaagse workshop gehad in Domburg. Hans Versfelt was de docent. Ik had speciaal voor hem gekozen, omdat ik zijn werken stuk voor stuk prachtig vind. De cursus overtrof mijn verwachtingen, maar alles zat dan ook mee: Hans zelf, begeleider Henk, een hele leuke groep en formidabel weer, wat het oog nog mogelijk maakte tijdens lunchtijd en na de workshop een verfrissende duik te nemen. Ik durf eigenlijk niet op herhaling, want beter dan dit was gaat het niet worden! Hans doceert bijzonder prettig en de verzorging was uit de kunst!

Anna Hoekstra /8, 9 juni 2021

De 3 daagse cursus is inspirerend, er is ruimte voor eigen inbreng, deskundige begeleiding, goede opbouw in de 3 dagen wb het schilderen, prima catering en een inspirerende groep.
Een aanrader voor mensen die al een beetje ervaring hebben met schilderen.

Ine Oomen / 1, 2, 3 september 2021

Ik heb de masterclass als geweldig ervaren. In het begin was het spannend wat te verwachten, het was immers de eerste keer dat ik met een groep onbekenden buiten zou gaan schilderen. De locatie is fantastisch, wat is er mooier dan het strand en de duinen!
Alle deelnemers stonden open voor een nieuwe ervaring, zelfs zeer ervaren kunstenaars hebben deelgenomen om buiten hun comfortzone te schilderen.
Ik heb persoonlijk veel geleerd van de begeleiding van Hans Versfelt, hij heeft me enorm geïnspireerd om het buiten schilderen verder op te pakken. De sfeer was fijn en ongedwongen, ook was de catering goed verzorgd. (drinken, lunch en gezellig napraten).
Kortom een aanrader!

Astrid Walraven / 8, 9 juli 2021

Een heel bijzondere Masterclass op het strand van Domburg.
Een 2 daagse Masterclass welke werd gegeven door de zeer deskundige en inspirerende Hans Versfelt. Weer ontzettend veel geleerd.
Ook de opzet van de Masterclass was goed georganiseerd, ‘s morgens koffie, een goed verzorgende lunch en na afloop onder genot van een drankje een nabespreking.
Het is een aanrader om aan deze Masterclass deel te nemen, zelfs voor een tachtigjarige.

Peter Hoeben / 23, 24 september 2021

Het waren 3 heerlijke dagen, genoten van de elementen ( zon, zee, luchten) en de lekkere lunches. De ondersteuning van Jo Dumont Tak was goed, hij helpt je zo nodig op gang en geeft feedback waar je wat aan hebt.
Ik zou het iedereen gunnen, een beetje ervaring met 👩‍🎨 is wel handig.

Maria Verkooyen / 1, 2, 3 september 2021

Het programma van 2022 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

 

Stuur een bericht
0